NordNews
Avem ce spune

În săptămâna precedentă 47 de persoane au fost eliberate, iar 68 plasate în izolatoarele de urmărire penală

Săptămâna trecută, în penitenciarele din țară a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6484 persoane. Totodată 47 de persoane au fost eliberate iar 68 au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 258 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2542 persoane.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 0,5 l de băutură alcoolică, un pachet de substanță vegetală, presupusă a fi droguri, patru seturi de cărți de joc și 42 pastile „subtex”.

Totodată, informăm despre prelungirea regimului special din cadrul sistemului administrației penitenciare, instituit prin ordinul Ministrului Justiției nr.14 din 29 ianuarie 2021, până la 27 februarie 2021. În acest sens, mai multe măsuri luate anterior rămân valabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata