NordNews
Avem ce spune

În țară sunt trei zone de risc privind răspândirea coronavirusului. Vezi care sunt ele

Orașul Chișinău, Ștefan Vodă și Soroca au devenit zone de risc privind răspândirea noului tip de coronavirus. Aici au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. Potrivit autorităților centrale cele mai vulnerabile persoane sunt cele trecute de 50 de ani.

Astăzi deja se conturează trei regiuni de risc pe care avem variabilele epidemiologice, sunt teritorii de risc. Vorbim de municipiul Chișinău, care înglobează 39 la sută din toate cazurile din țară, Ștefan Vodă – 14 la sută din cazuri și Soroca – circa 12 la sută din cazurile înregistrate”, a precizat şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Se conturează și două categorii de vârstă (de risc). Categoria de vârstă 50-60 care înglobează aproximativ o pătrime din numărul total de cazuri și cei de peste 60 de ani circa 29 la sută din numărul total de cazuri”, a precizat Nicolae Furtună.

Șeful ANSP, a menționat că cifra persoanelor infectate va ajunge a de 32 de mii de cazuri, dacă moldovenii vor continua să neglijeze recomandările de a nu ieși din casă.

”Pronosticul acesta de aproximativ 32 de mii de cazuri. Asta se va întâmpla în situația în care nu vom asculta mesajul autorităților. Ori astăzi picnicurile, manifestațiile publice în masă, aglomerațiile, întrunirile câte șase, opt persoane cu orice ocazie – nu sunt binevenite. Ele sunt contraindicate și interzise”, a precizat Nicolae Furtună.

Specialiștii spun că în țara noastră cazurile de îmbolnăvire se dublează mai lent decât în țările vecine.

”Eforturile pe care le facem noi în sistemul de sănătate sunt enorme. Dublarea cazurilor de infecției în Republica Moldova se face o dată la 4 zile. Când în Ucraina se dublează o dată la 2 zile. Asta vorbește de efortul sistemului de sănătate pentru a controla infecția”, a mai adăugat Nicolae Furtună.

Până la această oră sunt înregistrate 591 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră, 27 de cazuri tratate și  9 decese.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"