NordNews
Avem ce spune

În timpul războiului Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro. Mai mult de jumătate din sumă a venit de la UE, pentru petrol și gaze

Rusia a câștigat 93 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în primele 100 de zile ale invaziei Ucrainei. Cea mai mare parte a petrolului și gazelor rusești au mers în Uniunea Europeană, arată un raport al unui centru independent de cercetare cu sediul în Finlanda, relatează digi24.ro.

Blocul comunitar a primit 61% din totalul cantitătilor exportate. A plătit aproximativ 57 de miliarde de euro, potrivit a Centrului de Cercetare pentru Energie şi Aer Curat (CREA), cu sediul în Finlanda.

La nivel mondial, cei mai mari clienți ai Rusiei au fost China (12,6 miliarde de euro), Germania (12,1 miliarde) şi Italia (7,8 miliarde).

Veniturile Rusiei provin mai întâi din vânzarea ţiţeiului (46 miliarde), urmată de gaz transportat prin gazoducte (24 miliarde), apoi produsele petroliere, gazul natural lichefiat (GNL) şi în final cărbunele.

Recent Uniunea Europeană a decis un embargo, gradual și cu excepții asupra importurilor sale de petrol. Nu intră în discuție importurile de gaze, de care multe țări, în frunte cu Germania, sunt dependente.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"