NordNews
Avem ce spune

În ultima săptămână, 12 persoane din R. Moldova au fost diagnosticate cu hipotermie

În urma temperaturilor scăzute prezente pe teritoriul țării noastre, 12 persoane au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I și II. Vârsta acestora variază în 34 și 70 de ani. Conform CNAMUP, cazurile de hipotermie au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Anenii Noi, Bălți, Cahul, Căușeni, Dubăsari, Orhei, Strășeni și Vulcănești.

În același timp, după acordarea asistenței medicală urgente la etapa de prespital, pacienții au fost transportați la instituțiile medicale.

Medicii mai aduagă că, în perioada de referință, din numărul total de intervenții, cel mai frecvent a fost chemată ambulanța pentru 3519 pacienții cu maladii respiratorii, 3332 persoane cu urgențe cardiovasculare, 2021 oameni cu patologii neurologice și pentru 1086 persoane cu diverse traumatisme.

Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a mai fost solicitat la 79 persoane, inclusiv la 11 copii care s-au ales cu traumatisme de diferite grade, după accidentele rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 67 pacienți au avut nevoie de transportare asistată la spital pentru investigații și tratament în condiții de staționar”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"