NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore 1336 de persoane au intrat în Republica Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 258 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 336 traversări persoane, dintre care 732 treceri la frontiera moldo-română, 426 treceri la frontiera cu Ucraina și 178 treceri a frontierei aeriene.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 568 traversări persoane;
PTF Otaci – 197 traversări persoane;
PTF Aeroportul Chișinău – 178 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 141 traversări persoane;
PTF Sculeni – 116 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– un conațional documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilație, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice;
– o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră;
– un conducător auto a încălcat regulile de exploatare a vehiculelor.
În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 258 persoane și completate 1 336 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 112 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Nicio persoană nu a prezentat simplome ale infecției de tip Covid-19. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 118 cetățeni moldoveni, reveniți din Federația Rusă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"