NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore 2097 de persoane au intrat în Republica Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 901 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 2 097 traversări persoane,  dintre care 1 202 treceri la frontiera moldo-română, 673 treceri la frontiera cu Ucraina și 222 treceri a frontierei aeriene (rute charter).
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 655 traversări persoane;
PTF Sculeni – 357 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 222 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 214 traversări persoane;
PTF comun Criva – 199 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– 11 încălcări ale regimului zonei de frontieră;
– o peroană a fost documentată pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.
În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 901 persoane și completate 2 097 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 173 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctele de trecere Otaci și Criva, s-au înregistrat 202 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă și Polonia. În Aeroportul Internațional Chișinău a fost consemnată la intrarea în țară a unei rute charter din Franța, fiind înregistrați 222 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19, informează MAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"