NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore 2145 de persoane au intrat în Republica Moldova

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 075 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 2 145 traversări persoane,  dintre care 1 259 treceri la frontiera moldo-română, 484 treceri la frontiera cu Ucraina și 402 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 740 traversări persoane;
PTF Sculeni – 339 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 402 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 173 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 173 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– cinci încălcări a regimului zonei de frontieră;
– un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor.
În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 3 075 persoane și completate 2 145 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 315 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-a înregistrat un mijloc de transport care a transportat 47 de cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Franța, fiind înregistrați 389 de pasageri moldoveni. Doi călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care au și preluat persoanele, informează MAI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"