NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore, 4 443 de persoane au intrat în Republica Moldova. Ce ilegalități au fost identificate?

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 521 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 443 traversări persoane, dintre care 2 937 treceri la frontiera moldo-română,  911 treceri la frontiera cu Ucraina și 595 treceri aeriene.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat acțiuni ilegale, printre care și  17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. A fost înregistrat un caz de transport ilegal de bunuri, trei conducători auto au încălcat regulile de transportare, o persoană a fost identificată la trecerea frontierei cu consemn național, iar 122 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 521 persoane și completate 4 090 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Călătorii sunt supuși obligatoriu termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate în caz de nerespectarea măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Pentru a solicita informații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19, cetățenii pot apela numărul 022 259 717 – Linia Verde a Poliției de Frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata