NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore, 5 843 de persoane au intrat în Republica Moldova. Ce ilegalități au fost identificate?

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 196 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 843 traversări, dintre care 3 692 treceri la frontiera moldo-română,  1 170 treceri la frontiera cu Ucraina și 981 treceri aeriene.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 196 persoane și completate 5 100 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat acțiuni ilegale, printre care și  o tentativa de trecere ilegal frontiera moldo-ucrainenă, opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar 80 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"