NordNews
Avem ce spune

În ultimele 24 de ore au intrat în țară 1.839 de persoane

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 1.839 de persoane. Cele mai multe traversări ale frontierei au fost înregistrate pe sensul de intrare cu România, pe unde au intrat în țară 897 de persoane. Potrivit poliției de frontieră alți 642 de cetățeni au intrat prin trecerea de frontieră cu Ucraina. Prin zboruri avia, în țară au venit 300 de persoane.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei pe sensul de intrare în R. Moldova au fost:  Leușeni – 601 traversări persoane, Aeroportul Chișinău –  300  traversări persoane și Giurgiulești-Galați – 443 traversări persoane, Tudora – 205 traversări persoane, Sculeni – 192 traversări persoane și Otaci – 184 traversări persoane.
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat trei încălcări ale regimului zonei de frontieră, 11 încălcălcări a regimului special în condiții de stare excepțională și un conducător auto a ignorat regulile de folosire a vinietelor.
În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 651 persoane și completate 1 839 de fișe epidemiologice individuale. Doi călători au prezentat stare febrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele.
Au fost completate și semnate 1 348 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.
Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 118 cetățeni moldoveni, repatriați din Federația Rusă. Prin punctul de trecere Sculeni a fost autorizată intrarea în Republica Moldova a 74 de conaționali, care au revenit din Marea Britanie cu o rută charter până la Aeroportul Iași, România.
În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Dubai și Londra, fiind înregistrați 300 de pasageri moldoveni.
În același timp, ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră  în decursul a 24 ore au înregistrat 102 apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"