NordNews
Avem ce spune

În Uniunea Europeană se atestă o creștere a producției de electricitate din surse de energie regenerabilă

Producția de electricitate din surse de energie regenerabilă în Uniunea Europeană a crescut cu aproximativ 5 la sută în 2021 față de 2020. Datele au fost publicate de Oficiul European de Statistică. În același timp, și consumul brut de electricitate s-a majorat în urma redresării economiei după ridicarea restricțiilor COVID-19, transmite radiomoldova.md.

Producția de electricitate din surse de energie regenerabilă este în creștere în Uniunea Europeană, potrivit datelor Oficiului European de Statistică. Astfel, energia eoliană și cea hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricității generate din surse regenerabile, restul de o treime provenind de la energia solară, biocombustibili solizi și alte surse de energie regenerabilă. Sursa cu cea mai rapidă creștere a fost energia solară, care în 2008 reprezenta doar 1% din electricitatea consumată în UE.

În 2021, mai mult de trei sferturi din consumul brut de electricitate din Austria și Suedia era din surse regenerabile. Cele două state din Uniunea Europeană sunt urmate de Danemarca, Portugalia, Croația, Letonia, Spania, Germania și România. La polul opus, cea mai scăzută pondere a electricității din surse de energie regenerabilă a fost în Malta numai 9,7%, dar și în Ungaria. Luxemburg, Cehia și Cipru puțin peste 14 la sută.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"