NordNews
Avem ce spune

În viitor oamenii se vor naște în spațiu și vor vizita pământul în vacanță

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, este de părere că, în viitor, oamenii se vor naște și vor locui în colonii spațiale și vor veni pe Pământ doar în vizită, ca într-o vacanță. Din punctul său de vedere, aceste colonii spațiale sunt mai relevante decât colonizarea unei planete, cum ar fi Marte, care este principalul obiectiv al companiei SpaceX, a lui Elon Musk, scrie digi24.ro.

În timpul unui interviu susținut miercuri, la Forumul Ignatius 2021, Bezos a dezvoltat ideea sa pentru coloniile spațiale: habitate plutitoare care imită vremea și atracția gravitațională a Pământului. Cilindrii plutitori, care se învârt, ar putea găzdui până la un milion de oameni și ar avea „râuri, păduri și viață sălbatică”, spune el.

De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu, va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul așa cum ați vizita, știți voi, Parcul Național Yellowstone”, a explicat el.

Bezos a menționat pentru prima dată ideea construirii de colonii spațiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului și a declarat miercuri că el crede că aceste colonii spațiale sunt o opțiune mai bună decât încercarea de a reîncepe viața pe o altă planetă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata