NordNews
Avem ce spune

Ina Coșeru: ,,Vor fi suficiente lemne pentru toată lumea. Costul nu se va schimba”

Populația va fi asigurată cu cantitatea necesară de lemne pentru foc. Acest lucru a fost anunțat de către deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Ina Coșeru în cadrul emisiunii : ,,Teritoriul Libertății”, de la RLIVETV. 

„Guvernul a pregătit un program de aprovizionare cu lemn care include secțiuni vulnerabile ale societății. Va fi suficient lemn pentru toată lumea, nu este nevoie să creăm panică în societate. Costul nu se va schimba chiar dacă toate resursele energetice au crescut. Va fi creată o linie verde, vom întări dialogul cu autoritățile locale pentru a asigura tuturor cu lemne”, a dat asigurări Coșeru. 

În același timp, deputata a negat informațiile precum că lemnele de foc ar fi livrate la locuințe.

„Aceasta este o informație incorectă. Da, poți să vii la o întreprindere forestieră și să cumperi, de exemplu, un contor de depozitare a lemnului cu 750 de lei sau să ceri pe cineva să-l aducă închiriind o mașină. În acest caz, prețul nu va mai fi de 750 de lei, ci va crește. Desigur, vor exista secțiuni ale societății care vor avea nevoie de ajutorul primăriilor, inclusiv din partea celor logistice”, a mai adăugat Ina Coșeru.

Este de menționat că,  autoritățile au limitat prețul lemnului de foc și au alocat întreprinderii Moldsilva subvenții în valoare de peste 64 de milioane de lei. Astfel, lemnul de esență tare va costa de la 550 la 875 de lei pe metru cub. metru, roci moi – de la 350 la 475 lei.
1 Comentariu
  1. Lidia.nicu spune

    Doamna sefa coboritiva pe pămînt. In anuntuti se vinde lemne cu 2000 m/3 unde se vinde cu 700- 800 lei informativă mai bine

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"