NordNews
Avem ce spune

Încă 1000 de teste pentru depistarea coronavirusului în Republica Moldova. Astăzi avem înregistrate 97 de cazuri suspecte

Organizația Mondială a Sănătății a livrat Republicii Moldova încă 1000 de teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou. Totodată, și din China se așteaptă un lot de circa 2500 de teste.

„Săptămâna trecută și săptămâna aceasta am primit un lot de donații, din partea unui prestator privat de servicii medicale. Îmi exprim recunoștința pentru aceste donații. Și mai avem un lot de donații, care vine din partea unui agent economic din sfera de asigurări. La fel, vreau  le aduc sincere mulțumiri. Noi, ca și autoritate centrală am încheiat câteva contracte de livrare a testelor, pe termen imediat și pe termen mediu”, a declarat ministra Sănătății.

Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, informează că zece persoane depistate cu COVID-19 se află în continuare în stare gravă, scrie Jurnal.md. Până la această oră, în Republica Moldova, au fost înregistrate 109 cazuri de infecție cu COVID-19, iar astăzi avem înregistrate 97 de cazuri suspecte. Din numărul total de persoane infectate, două au fost tratate, iar una a pierdut lupta pentru viață.
 
Printre persoanele infectate se numără două femei însărcinate și opt copii. Din cele 109 cazuri de coronavirus, 66 sunt cu transmitere locală, iar 43 de cazuri sunt de import.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"