NordNews
Avem ce spune

Încă trei moldoveni reveniți de peste hotare aveau febră

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2.437 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1.600 traversări persoane, dintre care 780 treceri la frontiera moldo-română, 593 treceri la frontiera cu Ucraina și 227 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a două rute charter din Londra și Lisabona, fiind înregistrați 220 de pasageri moldoveni.
În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2.437 persoane și completate 1.600 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1.377 de Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Trei călători au prezentat stare subfebrilă și conform procedurii de operare a fost anunțat serviciul de urgență 112, care a și preluat persoanele la spital.
Menționăm că, ieri, la fel, trei călători au prezentat stare subfebrilă.
Ultimele 24 de ore: Din numărul total de moldoveni reveniți acasă, trei aveau febră
Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– 10 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– o persoană a fost depistată la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn național;
– un conațional a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.
Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 60 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata