NordNews
Avem ce spune

Încă 3,48 de milioane de dolari pentru Republica Moldova din partea Băncii Mondiale

Republica Moldova va beneficia de un grant de 3,48 milioane dolari din partea Băncii Mondiale pentru limitarea efectelor pandemiei COVID-19. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, avizul consultativ asupra iniţierii negocierilor şi aprobării semnării Acordului de Grant dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, în vederea finanţării adiţionale pentru proiectul ”Răspuns de Urgenţă la COVID-19”, scrie tvrmoldova.

Obiectivele proiectului vizează prevenirea, detectarea şi răspunsul la ameninţarea reprezentată de pandemia de COVID-19 în Republica Moldova. Finanţarea adiţională va fi acordată din Fondul Mecanismului de finanţare în situaţii pandemice pentru a sprijini creşterea capacităţii de testare şi de laborator, achiziţionarea de sisteme mobile de diagnosticare cu raze X suplimentare, desfăşurarea cursurilor de formare pentru lucrătorii medicali, în conformitate cu planul strategic de pregătire şi răspuns al Republicii Moldova.

Finanţarea adiţională va spori în continuare impactul şi eficacitatea dezvoltării proiectului de bază, contribuind la extinderea capacităţii ţării de depistare a cazurilor de COVID-19”, se menţionează în nota informativă a proiectului.

Acordul de grant va fi implementat până la 31 ianuarie 2021.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaţionale, adoptarea deciziei cu privire la iniţierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"