NordNews
Avem ce spune

Încă 40 de familii din Orhei au beneficiat de indemnizații de 7000 și 10000 de lei la inițiativa lui Ilan Șor

Susținerea reală a tinerelor familii din Orhei continuă. În cadrul programului „Capitalul matern”, autoritățile municipiului au oferit altor 40 de familii indemnizații de 7 mii și 10 mii de lei la nașterea copiilor. (P)

Susținerea reală a tinerelor familii din Orhei continuă. În cadrul programului „Capitalul matern”, autoritățile municipiului au oferit altor 40 de familii indemnizații de 7 mii și 10 mii de lei la nașterea copiilor. De la începutul acestui an, circa 150 de familii au beneficiat de asemenea indemnizații, iar în ultimii cinci ani – peste 2600 de familii.
Într-o intervenție live, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, primarul de onoare a mun. Orhei, i-a felicitat pe proaspeții părinți și beneficiari.
Din momentul în care am lansat programul „Capitalul matern”, natalitatea în Orhei a crescut de 1,5 ori. Mii de familii au beneficiat de indemnizații în cadrul acestui program. Părinții pot fi siguri că, la Orhei, își dau copiii la cele mai bune grădinițe din țară, a spus Ilan Șor.
Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, afirmă că cetățenii au înțeles demult că în orașul lor natal sunt create cele mai bune condiții pentru familii și copii.
Inclusiv prin programul „Capitalul matern” redăm oamenilor încrederea că echipa noastră este un sprijin real pentru cetățenii care ne-au ales să guvernăm la Orhei, a declarat Verejanu.
Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber spune că unele dintre cele mai importante eforturi și investiții ale echipei lui Ilan Șor sunt făcute în programele adresate copiilor.
În acest sens, se înscrie și arhicunoscutul „OrheiLand”, care se poate alinia unor parcuri de distracții ca „DisneyLand” din Paris. Vom continua să sprijinim programele pentru copii și tinere familiile deoarece astfel asigurăm viitorul localităților noastre, deci al țării, a spus Marina Tauber.
Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că autoritățile raionului sunt gata să asigure transferul programelor inițiate de Ilan Șor și în alte unități-administrative din țară.
Noi suntem deschiși să oferim transferul acestor programe și în alte raioane, indiferent de culoare politică a administrațiilor de acolo, a menționat Țurcanu.
Suma alocațiilor în cadrul programului „Capitalul matern” din Orhei este de 7000 de lei pentru primul copil și de 10000 de lei pentru următorii nou-născuți. Pentru gemeni, suma indemnizației este de 14 mii de lei. Programul „Capitalul matern” este implementat și în comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei.
Programul „Capitalul matern” este implementat de echipa din Orhei a lui Ilan Șor și urmărește sprijinirea tinerilor familii și stimularea natalității.
Este de menționat că autoritățile mun. Orhei implementează mai multe programe de susținere a copiilor și familiilor. În municipiu sunt modernizate capital grădinițele, iar micuții beneficiază de un sistem nou de alimentație de tip catering – bucatele pentru copii sunt preparate în condiții de restaurant. De asemenea, la Orhei este derulat programul „Locuințe sociale” pentru tinerii specialiști și angajații din sfera bugetară.
Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md
P
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"