NordNews
Avem ce spune

Încă 78 de cazuri de COVID-19 și patru decese

Alte 78 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova, după efectuarea a 508 teste, dintre care 306 sunt primare și 148 sunt repetate. Astfel, bilanțul urcă la 6 138 de infectări. 

Din numărul total de cazuri din această zi, 5 sunt lucrători medicali: medici – 1, asistenți medicali – 3, personal auxiliar – 1.
Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale(MSMPS) informează despre alte 4 decese provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul morților la nivel național se ridică la 217.
Deces 214: Femeie de 63 ani, din mun. Chișinău, transferată la data de 13.05.2020 de la Centrul COVID-19 Chișinău, la SCM “Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.
Deces 215: Femeie de 67 ani, din Ceadîr-Lunga. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Comrat. Comorbidități: hipertensiune arterială.
Deces 216: Bărbat de 67 de ani, din Transnistria. Internat la data de 3 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: insuficiență cardiacă, Cardiomiopatie.
Deces 217: Femeie de 86 ani, din Transnistria. Internată la data de 16 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: demența vasculară, sindroim paranoid.
În cadrul Briefing-ului, Secretarul de Stat, Constantin Rîmiș a îndemnat populația să respecte în continuare toate măsurile de precauție și recomandările specialiștilor. Chiar dacă starea de urgență s-a încheiat la data de 15 mai, conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pe teritoriul Republicii Moldova a fost declarată stare de urgență de sănătate publică, până pe 30 iunie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata