NordNews
Avem ce spune

Încă doi moldoveni, victime ale accidentului de la Kaluga, vor fi aduși acasă

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI urmează să aducă acasă încă doi cetățeni traumatizați în Federația Rusă. Prima persoană este un bărbat în vârstă de 47 de ani traumatizat în tragicul accident și internat în spitalul din Kaluga, care anterior nu a putut fi externat. O altă persoană este un bărbat în vârstă de 44 de ani care a suportat un accident de muncă, iar la solicitarea rudelor acesta va fi adus în Republica Moldova.

Pentru monitorizarea stării de sănătate a celor două persoane și transportarea în siguranță acasă, în Federația Rusă au plecat doi ofițeri IGSU. Medicii vor asista pacienții pe parcursul drumului. Aceștia urmează să ajungă în țară prin intermediul trenului, iar din raionul Ocnița ambele persoane vor fi preluate de două echipaje SMURD pentru a ajunge în siguranță la Institutul de Medicină Urgentă din capitală. Potrivit informației IGSU, ofițerii împreună cu persoanele traumatizate urmează să ajungă în nordul țării în dimineața de 1 septembrie, iar pe peronul gării aceștia vor fi așteptați de echipajele SMURD.
Amintim că IGSU la indicația Primului ministru Pavel Filip a monitorizat cazul tragic din Kaluga și a efectuat procedurile necesare pentru repatrierea și transportarea victimelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"