NordNews
Avem ce spune

Încă două proiecte din Programul „Satul European”, implementate cu succes

Alte două proiecte din cadrul Programului „Satul European” au fost finalizate în raionul Briceni. Ca rezultat, Gimnaziul din satul Cotiujeni a fost dotat cu mobilier, iar locuitorii din satul Larga au apă la robinet. Valoarea investițiilor depășește suma de 2,7 mln de lei (135 mii euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Astfel, prin Programul Național „Satul European” au fost achiziționate mai multe seturi de mobilier pentru gimnaziul din satul Cotiujeni. Costul proiectului se ridică la 1,2 mln de lei. Urmare a implementării acestui proiect, au fost create condiții mai bune de desfășurare a procesului instructiv-educativ pentru 217 elevi și 24 de profesori.

Totodată, în satul Larga a fost finalizat proiectul de aprovizionare cu apă a rețelelor existente. Pentru acest proiect, Guvernul a alocat 1,5 mln de lei din FNDRL. Prin urmare, în localitate au fost instalate două castele de apă, precum și două sisteme automatizate de dirijare. Așadar, proiectul a asigurat accesul la apă pentru 2286 de gospodării casnice, cu aproximativ 4000 de locuitori.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, raionul Briceni beneficiază în total de 10 proiecte de dezvoltare locală. Valoarea totală a acestora este de circa 20 milioane de lei.

Programul național „Satul European” cuprinde 492 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de circa două miliarde de lei, în perioada 2022 – 2023.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"