NordNews
Avem ce spune

Încă o grădiniță din nordul țării, renovată cu bani oferiți de Guvernul României

Micuții de la Grădinița numărul patru din satul Pelinia, raionul Drochia au trecut la casa nouă. Cei 45 copii se vor bucura de condiții mai bune, după ce instituția preșcolară pe care o frecventează a fost reabilitată din grantul  guvernului României și administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. La deschiderea grădiniței renovate joi, 26 aprilie au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, deputatul Corneliu Padnevici, președintele raionului Drochia, Vasile Grădinaru, locuitori ai satului, părinți și odraslele lor.

În mesajul său, ministrul Monica Babuc a mulțumit Guvernului României pentru sprijinul considerabil oferit Republicii Moldova în renovarea și dotarea grădinițelor, menționând că și copiii din satul Pelinia vor beneficia de condiții mai bune pentru educație.

Mă bucur să văd nu doar o grădiniță, dar și o comunitate atât de frumoasă, care și-a adus contribuția la crearea unui viitor mai bun aici, la noi acasă. Este foarte important să investim întâi de toate în școli și grădinițe, în educația copiilor noștri, începând de la cea mai fragedă vârstă, a subliniat oficialul.

Menționăm că Grădiniţa nr. 4 din satul Pelinia a beneficiat de lucrări în valoare de  peste un milion de lei, dintre care aproape un milion din grantul românesc, iar restul – contribuţia localităţii. Din aceste fonduri a fost montat acoperișul șarpant, reparate sistemele de apă, canalizare și cel electric, au fost efectuate lucrări interioare și exterioare (podeaua, fațada, trotuarele). Parţial a fost renovată tâmplăria și a fost procuratmobilier pentru grupe și echipament pentru terenul de joacă.

Amintim că, peste 900 de grădinițe din Republica Moldova din totalul celor 1 200 au fost renovate din banii oferiți de Guvernul României.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"