Încă o localitate se bucură de iluminat stradal. Partidul „ȘOR” a aprins lumina și în comuna Piatra, raionul Orhei

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

650 de LED-uri pe o rețea electrică cu lungimea de 20 de kilometri iluminează comuna Piatra, raionul Orhei. Joi seara, într-o ceremonie festivă și focuri de artificii, aici a fost dat în folosință un nou sistem de iluminat stradal implementat de echipa Partidului „ȘOR”. (P)

La evenimentul de dare în folosință a sistemului de iluminat public au participat locuitorii satului, deputați din partea Partidului „ȘOR” și funcționari locali.

Iluminatul public din comuna Piatra este dotat cu un sistem inteligent pentru aprinderea/stingerea luminii la anumite ore. Șase posturi de transformare au fost modernizate în cadrul proiectului.

În scurt timp, de iluminat stradal se vor bucura și locuitorii satului Jeloboc, localitate din componența comunei Piatra.

Într-o adresare în direct către locuitorii satului Piatra, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a menționat că transformările care vor fi realizate în următorii patru ani va face raionul Orhei cel mai dezvoltat și confortabil raion din țară.

Vom transforma tot raionul Orhei în aceeași Europă pe care o construim acum în mun. Orhei. Noi vrem să aducem Europa la noi. Pentru că noi avem o țară minunată, cu tradiții minunate, cu oameni minunați, a declarat Ilan Șor.

Liderul a mai anunțat că după finalizarea proiectului cu iluminatul public în peste o sută de localități, formațiunea politică va derula proiecte de reabilitare a drumurilor, grădinițelor și a instituțiilor de cultură.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber a menționat, adresându-se locuitorilor comunei Piatra, că implementarea iluminatului stradal, în acest an, în peste o sută de localități din țară este unul dintre cele mai importante obiective ale echipei lui Ilan Șor.

Partidul „ȘOR” se deosebește de restul formațiunilor politice prin faptul că realizează ceea ce promite. Am demonstrat azi și la Piatra că suntem un partid care se ține de cuvânt, care își are agenda conectată la problemele cetățenilor, a declarat Marina Tauber.

Președintele raionului, Dinu Țurcanu, a menționat că în toi sunt lucrările de iluminare și în alte câteva zeci de localități din raion.

În câteva zeci de sate au fost deja implementate astfel de sisteme, în toi fiind lucrările în alte sate din raion, așa că, în curând, raionul Orhei va dispune de cea mai modernă rețea de iluminat public din țară, a declarat Dinu Țurcanu.

De la începutul anului curent, proiecte de iluminat public au fost definitivate în câteva zeci de localități din raionul Orhei, dar și din raioanele Fălești și Criuleni. Un proiect ambițios de iluminat stradal este implementat și în orașul Taraclia. Acesta va fi finisat până la Ziua Independenței Republicii Moldova și va deveni cel mai iluminat oraș din regiunea de sud a țării.

Partidul „ȘOR” și-a asumat angajamentul în alegerile locale din toamna trecută că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor, iar în raionul Orhei va ilumina toate cele 74 de sate și comune, indiferent de apartenența politică a aleșilor locali. În raionul Orhei, Partidul „ȘOR” deține 29 din cele 38 de mandate de primar. Pentru 2020, Partidul „ȘOR” își propune să implementeze proiecte de iluminat public în peste o sută de localități din țară.

P.

Acest articol nu reflectă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md.

leave a reply