NordNews
Avem ce spune

Încă o țară interzice accesul moldovenilor pe teritoriul său

Ungaria a inclus Republica Moldova în categoria roșie a statelor afectate de Covid-19. Astfel, cetățenii RM nu vor mai putea intra în Ungaria începând cu data de 15 iulie, de la miezul nopții, scrie Jurnal.md.

Noile măsuri vizează clasificarea statelor de proveniență a resortisanților pe trei categorii – roșu, galben şi verde şi limitarea, în consecință, a trecerii frontierei de către persoanele care sosesc din aceste țări, respectiv: zona verde – intrarea permisă fără restricții, zona galbenă – intrarea permisă cu restricții și zona roșie – intrare interzisă.
Potrivit informațiilor prezentate de autoritățile ungare, Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor roșii și, în consecință, cetățenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria, anunță Ambasada RM la Budapesta.
Din categoria galbenă fac parte Bulgaria, Portugalia, România Suedia, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China şi Statele Unite.
În categoria roșie au fost incluse următoarele țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, precum și alte țări din Asia, Africa şi America de Sud.
Traficul de tranzit şi transportul de mărfuri fac excepție de la aceste reguli, precum şi deplasările oficiale, totodată, controlul sanitar poate avea loc şi în asemenea cazuri. Ca şi în perioada anterioară, derogarea de la regulile izolării la domiciliu poate fi obținută de la poliția ungară în cazuri ce necesită o apreciere specială. Această cerere poate fi depusă în limbile maghiară sau engleză, la următoarea adresă electronică: https://ugyintezes.police.hu/en/home.
Guvernul ungar va reevalua listele țărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate conținutul acestora poate fi modificat.
Ambasada Republicii Moldova la Budapesta reamintește că cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numărul de telefon: +3613363450 sau +3613363458.
De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următorul nr. de telefon al ambasadei: +36302838060.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"