NordNews
Avem ce spune

Încă patru deputați au plecat din PDM. Diacov: Au părăsit partidul pentru sume foarte mari

Deputații Oleg Sîrbu, Elena Bacalu, Vladimir Vitiuc și Violeta Ivanov au anunțat că părăsesc fracțiunea democraților din Parlament. Potrivit președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, cei patru deputați ar fi plecat  din interese materiale, scrie unimedia.info 

Diacov a evitat să spună spună care sunt aceste „interese materiale”, însă a precizat că sumele au fost foarte mari. „Îmi amintește de plecarea celor 14 deputați din PCRM, în decembrie 2016. […] Au plecat din interese materiale. Reporter: Care au fost sumele? Diacov: Foarte mari, făceți concluzii”, a declarat Diacov.
Amintim că patru deputați și-au anunțat plecarea din Partidul Democrat, în această dimineață. Aceștia au spus că acceptă propunerea celor din Grupul Pro Moldova.
Violeta Ivanov spune că în urma discuțiilor care au avut loc la ultima sedință a fracțiunii PD a înțeles definitiv că nu mai sunt o echipă, capabilă să facă față provocărilor de ultima oră, iar luptele interne duc la dezintegrarea acestei formațiuni politice!

Astăzi, împreună cu colegul Vladimir Vitiuc am decis să răspundem apelului fostului coleg Andrian Candu cu privire la necesitatea consolidării opoziției parlamentare în baza unui bloc de solidaritate națională. Nu mai avem timp de ezitări. Trebuie să acționăm prompt și urgent. Astfel, în vederea realizării în comun al dezideratului menționat supra, deputații în Parlament Vitiuc Vladimir și Ivanov Violeta, declarăm despre retragerea din majoritatea parlamentară, din fracțiunea parlamentară a PDM și din Partidul Democrat din Moldova! În acest sens acceptăm să aderăm la acest bloc unit al opoziției parlamentare”, se arată într-o postare pe pagina Violetei Ivanov.

În postarea sa de pe Facebook, acesta nu a argumentat decizia.
Elena Bacalu scrie că a luat act de Apelul lansat de fostul coleg și liderul echipei Pro Moldova, Andrian Candu, cu privire la consolidarea opoziției parlamentare pe o platformă unică de solidaritate națională.

Consider că este o inițiativă salutabilă în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, în mid special, sistemul de sănătate. Este imperios necesar de a ne conjuga eforturile pentru binele societății. Din păcate, împreuna cu echipa PDM aceste deziderate deja nu mai sunt posibil de realizat. Prea multe ezitări și dezamăgiri. Vreau să cred că cetățenii care au aplicat ștampila în buletinul de vot pentru PDM la ultimele alegeri parlamentare au votat, în egală măsură, și pentru mine, iar acum îmi vor susține poziția. Prin votul acordat mie a fost un mesaj clar al populației din sudul țării că vor să fie auziți, că au nevoie de proiecte de infrastructură în regiune, vor să fie prezenți la guvernarea statului pe principiul proporțional, vor sa fie cetățeni deplini ai Republicii Moldova, fiindu-le create astfel de condiții încât să nu-și mai dorească să părăsească țara”, se arată în mesajul său.

2 Comentarii
  1. ION spune

    Diacov stie ce stie!EI era in PDM cind s’au cumparat deputatii din alte partide.Se rasufla benevol,dar ttrebue sa’l rasufle procuratura.Daca KGB II VA PERMITE,???

  2. Ion spune

    Bumerangul Diacov, bumerangul… Ce credeai că o să meargă mult asta, tu cînd părăsești formațiunea pdM că tot una nu ești mare democrat…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"