NordNews
Avem ce spune

Încă un capăt de acuzare pe numele lui Plahotniuc, la Moscova

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a primit un nou capăt de acuzare, la Moscova, scrie Kommersant, citat de agora.md. Sursa rusă scrie că lui Plahotniuc, în lipsa sa, i-ar fi fost prezentată acuzarea pentru livrarea unui lot impunător de hașiș -20 de kilograme. 

Sursa notează că lotul ar fi fost adus din Maroc într-un garaj de la Moscova, iar întreaga operațiune ar fi fost dirijată de oameni ai lui Plahotniuc. Astfel, Kommersant scrie că în dosarul lui Plahotniuc ce ține de traficul de droguri s-ar conține 30 de episoade.
Informația a fost confirmată pentru publicația rusă de avocata lui Plahotniuc la Moscova, Daria Constantinova. Potrivit ei, acuzarea ar fi „la fel de inventată ca și altele”.
Acuzarea afirmă că complicii lui Plahotniuc ar fi încărcat drogurile într-un Range Rover Sport cu numere moldovenești și ar fi dus marfa într-un garaj de pe o stradă din Moscova. „Printre cei care nemijlocit au participat la schemă se numără criminalul Mihail Nikolaev, alias Mishka-durak și o altă persoană nu numele Popa. Ultimul ar fi arendat garajul în care se păstra lotul de hașiș”, se arată în articolul Kommersant.
AGORA amintește că ministerul rus al Afacerilor Interne a anunțat despre cercetarea penală a fostului lider PD, Vlad Plahotniuc și a fostului deputat PD, Constantin Țuțu. Aceștia sunt acuzați pe 2
8 de cazuri de contrabandă și trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Anunțul a fost plasat pe site-ul oficial al ministerului rus de Interne.
În vara lui 2019, Vlad Plahotniuc a comentat informațiile care vizează cercetarea sa penală în Rusia. Fostul lider democrat a declarat că „toate dosarele sunt fantezii” și nu ar avea nici o legătură cu persoana sa. Mai mult, Plahotniuc a precizat că „timpul va aduce adevărul la suprafață”.
În luna august 2019, o instanță moscovită a emis un mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc, pe faptul creării unei grupări criminale organizate. Fostul lider al PDM este învinuit de organizare a traficului de droguri, scrie agenția Tass.
Și mai târziu, tot la Moscova a fost emis mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc și a lui Veaceslav Platon, în lipsa lor. Decizia a fost luată în dosarul în care cei doi sunt cercetați pentru scoaterea ilegală din Rusia a 37 de miliarde de ruble (n.r. – echivalentul a circa 500 de milioane de euro).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata