NordNews
Avem ce spune

Încă un moldovan reținut la vama Stânca pentru acte false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetăţean moldovean, în vârstă de 34 de ani, o carte de identitate românească falsă care urma să fie folosită în Cehia.
Potrivit Poliției de Frontieră Române, în data de 15 februarie, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat un cetăţean din R. Moldova, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar care se deplasa către Franţa.
La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia sa. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 150 de euro și că intenţiona să o folosească în Cehia, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"