NordNews
Avem ce spune

Încălcări comise de moldoveni la frontieră în prima săptămână a lui 2019

Săptămâna trecută, în perioada 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, la „frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 61 de evenimente, cu documentarea a 74 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 18 încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 20 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 20 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– trei tentative de trafic ilicit de bunuri.
Au fost declanșate 116 consemne, dintre care șase pe INTERPOL, iar 110 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.
Tot în decursul săptămânii precedente, 52 de cetăţeni străini, dar și 61 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova.
Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 29 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 100 200 și încasarea amenzilor de 18 100 lei.
Polițiștii de frontieră au avut 12 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.
În punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 316 238 traversări, dintre care un număr mai mare – 171 895 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova. Cea mai aglomerată zi a fost joi, 3 ianuarie 2019, fiind înregistrate valori de 58 325 traversări persoane, scrie deschide.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"