NordNews
Avem ce spune

Încasări la Vamă de 451 milioane lei timp de o săptămână

Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul Vamal a adus în bugetul statului 451,5 milioane de lei, fiind perfectate peste 12 mii de declarații vamale, scrie tv8.md.
Oamenii legii au depistat 218 încălcări ale legislației vamale, majoritatea fiind legate de depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.  Totodată, au fost întocmite 56 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 814 mii lei.
În perioada 22-28 iulie, s-a înregistrat o creștere ușoară a fluxului de mașini la vamă, fiind înregistrate 121315 traversări ale graniței. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Sculeni. Serviciul Vamal anunță că va întreprinde în continuare măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada estivală.
Cetățenii care au nevoie de informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doresc să facă o reclamație referitoare la eventuale abuzuri comise de către angajații Serviciului Vamal sunt îndemnați să sune la Centrul Unic de Apel, la numărul de telefon: (+373 22) 574 111.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata