NordNews
Avem ce spune

Incendiu la bordul unui submarin rusesc

Cel puţin 14 militari au murit în urma unui incendiu care a avut loc la bordul unui submarin rusesc. Informaţia a fost confirmată de ministerul Apărării de la Moscova. Potrivit informaţiilor de până acum, incendiul a avut loc în timp ce se efectuau măsurători la mare adâncime scrie digi24.ro.
Potrivit unor surse citate de ziarele RBK şi Novaia Gazeta, submersibilul în cauză este submarinul nuclear AS-12, supranumit ”Locharik”, un dispozitiv secret conceput pentru cercetare şi operaţiuni speciale la mare adâncime, cunoscut sub numele de cod AS-12. Nu se ştie ce a provocat focul, care a fost stins de echipajul aflat la bord.
Incidentul aminteşte de tragedia din august 2000, când submarinul nuclear Kursk s-a scufundat în Marea Barents după două explozii produse la bordul său. Toţi membrii echipajului, 118 oameni, au murit atunci.

Norvegia, informată cu privire la o explozie provocată de o acumulare de gaze

„A fost o explozie cauzată de acumularea de gaze, confirmată de autorităţile ruse”, a declarat Per Strand, directorul Autorităţii norvegiene pentru protecţie împotriva radiaţiilor şi siguranţă nucleară, fără a oferi informaţii suplimentare.
„Aşteptăm informaţii de la partea rusă pentru a afla dacă există un reactor nuclear la bordul submarinului”, a adăugat Autoritatea norvegiană, care până acum nu a constatat o creştere a nivelului de radiaţii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata