NordNews
Avem ce spune

Incendiu lângă un supermarket din Bălți

Din cauza secetei din ultima perioadă, incediile de vegetație devin tot mai frecvente în municipiul Bălți. Pe strada Nicolae Iorga, iarba uscată a luat foc în apropiere de  unul dintre cele mai mari supermarket-ri din oraș și a unei conducte de gaz.
Ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de urgență de la Bălți (IES), Andrei Adam a declarat pentru NordNews că flăcările au izbucnit în urma incendierii vegetației din apropierea supermarketului.
„  Trei hectare de iarbă uscată au ars. O autospecială  cu un echipaj de  pompieri a venit la fața locului. Timp de o oră, 5 pompieri au reușit să stingă focul.”,  a precizat Andrei Adam.
Despre pericolul unei posibile deflagrații a conductei de gaz nu se cunoaște nimic, spun salvatorii. De asemenea, pompierii admit versiunea  unei incendieri premeditate a gunoiului, care ar fi provocat arderea a peste trei hectare de vegetație.
 
Amintim  că, acum  o săptămână, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  au stins aproape 40 de incendii de vegetație. Un  astfel de focar a fost stins la Bălți, în apropierea străzii Caraciobanu (fostă Baidukova).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"