Incendiu lângă un supermarket din Bălți

Din cauza secetei din ultima perioadă, incediile de vegetație devin tot mai frecvente în municipiul Bălți. Pe strada Nicolae Iorga, iarba uscată a luat foc în apropiere de  unul dintre cele mai mari supermarket-ri din oraș și a unei conducte de gaz.

Ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de urgență de la Bălți (IES), Andrei Adam a declarat pentru NordNews că flăcările au izbucnit în urma incendierii vegetației din apropierea supermarketului.

„  Trei hectare de iarbă uscată au ars. O autospecială  cu un echipaj de  pompieri a venit la fața locului. Timp de o oră, 5 pompieri au reușit să stingă focul.”,  a precizat Andrei Adam.

Despre pericolul unei posibile deflagrații a conductei de gaz nu se cunoaște nimic, spun salvatorii. De asemenea, pompierii admit versiunea  unei incendieri premeditate a gunoiului, care ar fi provocat arderea a peste trei hectare de vegetație.

 

Amintim  că, acum  o săptămână, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  au stins aproape 40 de incendii de vegetație. Un  astfel de focar a fost stins la Bălți, în apropierea străzii Caraciobanu (fostă Baidukova).

leave a reply