NordNews
Avem ce spune

Incendiul din California: 84 de persoane au murit, iar peste 560 sunt date dispărute/ Cel puţin 10.000 de case, distruse

Cel mai devastator incendiu de vegetaţie din istoria statului american California, în urma căruia 84 de persoane au murit şi aproximativ 560 sunt considerate dispărute, este stins în proporţie de 95%, au anunţat reprezentanţii pompierilor, citaţi de BBC, scrie MEDIAFAX.ro
 
Incendiul din zona Camp a izbucnit în urmă cu două săptămâni în oraşul Paradise, situat în nordul oraşului San Francisco.
 
Stingerea incendiului a fost facilitată de ploile abundente care au început miercuri. Autorităţile locale şi meteorologii au transmis că există riscul producerii de alunecări de teren.
 
„Vegetaţia ţine solul. Fără această vegetaţie, ne aşteptăm la ce este mai rău când plouă”, a declarat meteorologul Brian Hurley.
 
Ploile izbucnite miercuri marchează finalul a şase luni de secetă. Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că sunt aşteptate precipitaţii de 25-75 litri/mp până duminică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"