NordNews
Avem ce spune

Maia Sandu a semnat decretul privind negocierile pentru aprobarea Acordului de finanțare între RM și UE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană. Acest acord reprezintă oferirea asistenței financiare din partea Uniunii Europene, destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19. 

„Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei.
Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri. Mulțumesc Uniunii Europene pentru sprijinul ei continuu pentru cetățenii noștri”, a scris președintele Republicii Moldova pe o pagină de socializare.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 17 -19 ianuarie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"