NordNews
Avem ce spune

Începe „marea epurare”. Guvernul și Parlamentul vor realiza o serie de concedieri. De unde vor începe primele demisii

Noul Guvern Gavrilița, când va fi învestit urmează să realizeze o serie de demisii și numiri a funcționarilor și demnitarilor de stat, lucru care urmează să fie efectuat exact și de Parlament. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni televizate, scrie Realitatea. 

Popșoi afirmă că, vor fi demise persoanele certate cu legea, iar deficitul de cadre „nu este un motiv pentru a lăsa în funcții persoane corupte”. Vicepreședintele Parlamentului spune că la prima ședință a viitorului Cabinet de miniștri va fi înlocuită conducerea agențiilor care se subordonează Executivului. De asemenea, vor fi decapitate și instituțiile aflate în subordinea Parlamentului, cu respectarea strictă a legii.

„Imediat ce va fi votat, Guvernul va veni cu o serie de demisii și numiri. Parlamentul în următoarea săptămână va demite conducerea instituțiilor care sunt subordonate Legislativului. E un proces firesc, acolo unde numirea este politică, nu are sens să tărăgănăm. Acolo unde procesul de demitere este mai îndelungat, vom respecta procedura. Noi vrem să dăm un exemplu de democrație, europenism, respectare a legii. Va fi schimbată conducerea la APP, ASP. Și la CNA trebuie schimbată conducerea, fără îndoială”, a spus Mihai Popșoi.

Mihai Popșoi afirmă că persoane corupte din instituțiile publice ar încerca să mimeze afinități cu viziunile noii guvernări pentru a fi menținute în funcții.

„Orice încercare de a te pune bine cu noua guvernare atât timp cât ai păcate, ai furat, ai tratat oamenii cu încălcarea legii, nu te ajută lingușeala. Oamenii cumsecade care au lucrat cu toți, dar nu au comis abuzuri, n-au de ce să le fie frică, pe ei nu-i paște niciun pericol. Noi înțelegem că există deficit de cadre în sistem, dar acest lucru nu este o scuză pentru a păstra oamenii toxici”, a mai spus Popșoi.

Printre instituțiile publice responsabile față de Parlament se regăsesc: Banca Naţională, Consiliul Concurenţei, Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Autoritatea Națională de Integritate , Comisia Electorală Centrală , Consiliului Audiovizualului ș.a.

Precizăm că, ieri PAS a anunțat că Natalia Gavrilița a fost desemnată la funcția de prim-ministră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata