NordNews
Avem ce spune

Începe vacanța de toamnă. Când vor reveni elevii la ore

Elevii din clasele primare, gimnaziale şi liceale pleacă în vacanţa de toamnă, care va dura nouă zile. Astfel, astăzi este ultima zi în care elevii au mai mers la ore, aceştia urmând să revină în sălile de clasă la începutul lunii noiembrie, transmite tvrmoldova.md.

Conform Structurii anului şcolar 2020-2021, vacanţa de toamnă începe pe 24 octombrie şi va dura până pe 1 noiembrie. După nouă zile de vacanţă, toţi copiii vor ieşi la lecţii pe data de 2 noiembrie, afară de instituţiile de învăţământ unde vor fi amplasate birouri electorale pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Pentru aceste şcoli, vacanţa se va prelungi cu o zi, în care va fi efectuată dezinfectarea încăperilor, scrie Moldpres.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a emis şi o circulară prin care vine cu recomandări la subiectul dat. Astfel, MECC a recomandat realizarea unei lecţii de instruire a elevilor cu referire la profilaxia şi măsurile obligatorii de protejare împotriva infectării cu COVID-19 şi alte situaţii de risc, care pot să apară în perioada vacanţei.

În context, ministrul de resort Igor Şarov a atenţionat şefii organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului să instruiască profesorii şi elevii asupra măsurilor de siguranţă pe perioada vacanţei de toamnă.

Perioada vacanţelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării în planul-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal.

Următoarea vacanţă pentru elevi va fi cea de iarnă, care va începe la 25 decembrie şi va dura 17 zile, până la 10 ianuarie. Până la sfârşitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanţe: cea de primăvară, care va dura patru zile şi cea de Paşti, de zece zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"