NordNews
Avem ce spune

Incidentul cu verde de briliant: Cavcaliuc, recunoscut în calitate de bănuit pe două capete de acuzare

Președintele partidului PACE s-a prezentat astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor din raionul Sîngerei, unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.
În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata