NordNews
Avem ce spune

Incredibil! Cum s-a îmbogățit o tânără pe seama unui veteran

Un veteran american de război, fără adăpost, care i-a dat unei tinere ultimii lui 20 de dolari, pentru că rămăsese fără benzină în plină noapte, doarme tot sub cerul liber, deși femeia a strâns aproape 400.000 de dolari pentru el, printr-o campanie umanitară. Tânăra promisese că îi va cumpăra o casă cu banii donați de binevoitori, dar a cheltuit o bună parte din ei și nu mai vrea cu nici un chip să-i dea restul.
Veteranul fără adăpost care a ajutat-o pe tânăra în dificultate, în noiembrie anul trecut, a ajuns din nou să doarmă sub un pod, în Philadelphia. Atunci i-a cumpărat tinerei rămasă în pană de combustibil benzină cu ultimii săi bani.
Kate McClure, în vârstă de 27 de ani, conducea prin Philadelphia, când mașina ei s-a oprit brusc. Nu mai avea benzină, iar tânăra a crezut că va reuși să ajungă în timp util la o benzinărie, însă se înșelase. Nu știa ce să facă, căci era beznă și nici măcar nu avea bani asupra ei. Johnny Bobbit, în vârstă de 34 de ani, s-a apropiat de ea.
Bărbatul i-a spus să rămână în mașină și să încuie ușile. A mers el până la o benzinărie și acolo Johnny și-a cheltuit ultimii 20 de dolari și a cumpărat benzină pentru Kate. Fata a reușit astfel să plece și cum nu avea bani să-i returneze chiar în acel moment, ea a revenit în altă zi. Așa a aflat povestea bărbatului. Johnny a făcut parte din marina Statelor Unite, iar apoi s-a pregătit să devină paramedic dar a ajuns în stradă așa cum spunea „din cauza propriilor decizii’
El este Johnny Bobbitt, bărbatul fără adăpost care a ajutat-o pe Kate cu ultimii săi 20 de dolari

El este Johnny Bobbitt, bărbatul fără adăpost care a ajutat-o pe Kate cu ultimii săi 20 de dolari

Au strâns 400.000 de dolari pentru el

Kate McClure și prietenul ei, Mark D’Amico, au vrut să-i răsplătească fapta bună și au demarat o campanie de strângere de fonduri online, pe GoFundMe. În scurt timp, povestea lor a ajuns în toată lumea și mai bine de 14.000 de donatori le-au dat aproape 400.000 de dolari, pentru intenția declarată de cei doi de a le cumpăra o casă binefăcătorului femeii, Johnny Bobbitt, și a-i deschide două conturi bancare.
În schimb, i-au cumpărat o rulotă și l-au lăsat să doarmă în curtea locuinței lor. Tinerii susțin că au cheltuit mai bine de 200.000 de dolari pentru îngrijirea veteranului, dar nu au putut să aducă facturi sau alte documente pentru a-și proba afirmațiile. O singură dată i-au dat acestuia 25.000 de dolari, pe care el i-a cheltuit pe droguri sau și-a ajutat prietenii. Între timp, cuplul a călătorit în Las Vegas și Los Angeles, și-au luat un BMW nou-nouț și au frecventat cazinourile, spunând însă că și-au cheltuit proprii lor bani. Acum, societatea prin care s-au făcut donațiile, GoFundMe, a deschis o anchetă pentru a stabili cum au fost cheltuiți de către cei doi banii strânși pentru cauza umanitară, arată dailymail.co.uk.
Aceasta este tânăra ajutată de veteran și iubitul ei

Aceasta este tânăra ajutată de veteran și iubitul ei

‘O să ard banii în fața lui’

Cei doi sunt acuzați că i-ar fi înscenat lui Bobitt o situație din care să reiasă că nu este suficient de responsabil pentru a primi restul de 200.000 de dolari, împreună cu un avocat și un consultant financiar și susțin că-i ‘păstrează’ banii pentru binele său.
‘Să-i dau lui atâția bani… asta nu se va întâmpla niciodată. O să-i ard în fața lui’ a spus prietenul femeii într-un interviu’ pentru The Philadelphia Inquirer
Cei doi tineri l-au dat afară și din rulota pe care i-o cumpăraseră, susținând că acesta ar fi furat-o de la ei, laolaltă cu alte obiecte din casă.
Kate McClure și prietenul ei, Mark D'Amico, au cheltuit banii la cazinouri

Kate McClure și prietenul ei, Mark D’Amico, au cheltuit banii la cazinouri

Trăiesc în lux, deși el e tâmplar iar ea recepționeră

Ei susțin că au cheltuit cei 200.000 de dolari pe rulotă, au plătit hotelul în care veteranul a locuit o perioadă și au cumpărat un SUV, două telefoane, i-au dat lui Bobitt 25.000 de dolari iar restul de 30.000 de dolari au fost taxele încasate de societatea care a strâns fondurile. Acum au vândut rulota și mașina de teren, dar veteranul n-a primit nici acum vreun sfanț. Între timp au călătorit prin America, la cazinouri și și-au luat un BMW nou, spunând că și-au permis asta din salariile lor. Ea este recepționeră la o companie de stat, iar el tâmplar.
Sursa: libertatea.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"