NordNews
Avem ce spune

Infecatre în masă la aeroportul din Shanghai

A fost haos pe cel mai mare aeroport internațional din Shanghai, duminică seară, după ce autoritățile au ordonat testarea în masă ca răspuns la un mic focar de COVID-19 izbucnit în rândul manipulatorilor de mărfuri, relatează CNN.

În încercarea de a limita focarul, autoritățile au cerut ca întregul personal de la transportul de marfă de pe aeroport să fie imediat testat pentru coronavirus și să înființeze un centru temporar de testare la etajul al doilea al unei parcări, potrivit unui comunicat al autorităților din Shanghai.

Fotografiile și înregistrările video postate pe rețelele sociale chineze arată sute de oameni înghesuiți în parcare – opusul distanțării sociale – cu un șir oameni în costume specială care încearcă să oprească oamenii care se împing la coadă.

Dar haosul pare să se fi calmat înainte de miezul nopții, când poliția aeroportului a postat pe Weibo fotografii care arătau angajații așteptând în ordine să fie testați.

Au fost colectate 17.719 probe în timpul campaniei de testare. Din cele 11.544 de probe care au fost testate, toate au primit rezultate negative, au declarat oficialii într-o o conferință de presă.

Dacă haosul inițial a atras critici pe rețelele de socializare chineze, răspunsul rapid și drastic, în doar câteva ore, evidențiază cât de rapid acționează guvernul chinez pentru a elimina orice reapariție a virusului.

În China, mai multe orașe au raportat noi cazuri de coronavirus în ultima săptămână – și toate au fost contracarate cu acțiuni imediate din partea autorităților, de la testări ample și urmărirea contactelor până la carantină parțială.

În orașul port Tianjin, la aproximativ 965 de kilometri de Shanghai, autoritățile testează 2,6 milioane de locuitori ai unui district, după ce au raportat vineri cinci cazuri de infectare, a anunțat Comisia de Sănătate din Tianjin într-un comunicat.

Testarea în masă, care a început sâmbătă, urmează să fie finalizată în trei zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"