NordNews
Avem ce spune

Infractori, păzea! Polițiștii de frontieră moldoveni, dotați cu bărci aeroglisante

14 polițiști de frontieră au fost instruiți, pe apele lacului Costești, privind operarea bărcilor pe pernă de aer (hovercraft).  Cursul a fost organizat de către reprezentanții misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova, în cadrul proiectului „UE pentru securitatea frontierelor”. În acest context, Poliția de Frontieră a beneficiat de două bărci pe pernă de aer, valoarea cărora depășește 126 mii de euro.

„Instituția de frontieră se bucură și în continuare de susținerea partenerilor externi în domeniul supravegherii hotarului pe sectorul acvatic cât și prevenirea acțiunilor ilegale în zona de competență. Astfel, în cadrul instruirilor polițiștii de frontieră au obținut abilități practice privind mentenanța și conducerea bărcilor pe pernă de aer, care vor putea fi folosite în diferite condiții climaterice, în locurile greu accesibile și sectoare mlăștinoase”, este menționat într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Potrivit informațiilor, scopul proiectului este de a îmbunătăți accesibilitatea în zonele dificile și în condițiile meteorologice nefavorabile de-a lungul frontierei albastre comune între Republica Moldova și Ucraina. Ca urmare, se mizează pe reacții prompte în cazul unor incidente la frontieră, într-o manieră coordonată și coerentă de către ambele părți.

Bugetul proiectului este în valoare de 4 400 000 de euro, (contribuția UE: 3 552 000 EUR; co-finanțarea Republicii Moldova și a Ucrainei: 888 000 EUR). Finanțarea vine din partea UE prin Inițiativa pilot privind MIF a Parteneriatului Estic și implementat de către Misiunea OIM în Moldova de comun cu structurile de frontieră și vamale ale Republicii Moldova și Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"