NordNews
Avem ce spune

INP: În ultimele 24 de ore au vut loc patru accidente rutiere

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la această oră pe întreg teritoriul țării ninge viscolit. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant. Careva trasee blocate nu sunt însă transportul circulă cu greutate. Totodată, atenționăm că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.
Astfel, INP recomandă șoferilor:

– să nu pornească la drum fără să-și chipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
– obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
– să verifice starea frînelor;
– să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient și să aibă în mașină o pătură;
– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!
– să conducă cu viteză redusă;
– benefic ar fi să aveți o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată;
– dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere.
La moment la pe teritoriul țării actvează în regim sporit întru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor, 53 de echipaje mobile și 110 inspectori de patrulare.
În ultimele 24 de ore au vut loc 4 accidente rutiere grave, soldate cu 4 persoane traumatizate și nici una decedată.
În cazul în care Vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"