NordNews
Avem ce spune

INSP implicat în 12 cauze penale, inițiate pentru tentative de corupere

Șapte ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție sunt învinuiți de comiterea coruperii pasive, prin urmare, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție în colaborare cu Procuratura Anticorupție au inițiat 12 cauze penale.

În spețele cauzelor penale se arată precum că unii conducători auto au oferit sau transmis mijloace financiare angajaților INSP pentru a nu fi documentați pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate sau pentru alte încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

De menționat este faptul că, în repercusiune, angajații INSP au denunțat tentativele de corupere.

Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, cetățenii vizați în cauzele penale inițiate în baza prevederilor art. 325, Cod Penal al Republicii Moldova, Corupere activă, riscă închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

SPIA continuă acțiunile de urmărire penală pentru a identifica conducătorii auto implicați în acte de corupție. În aceeași ordine de idei, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție îndeamnă participanții la traficul rutier să evite comiterea ilegalităților. Totodată, în cazul în care cunosc sau se pretinde de a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia specializată anticorupție – 1520.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"