NordNews
Avem ce spune

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din  Moldova  a primit cinci autospeciale de intervenţie cu module diferite

Pompierii voluntari din Austria au donat astăzi, 18 iunie, 7 unităţi de tehnică colegilor din Republica Moldova. Acţiunea a avut loc la sediul IGSU, unde a fost organizată o ceremonie oficială. La eveniment a participat conducerea Inspectoratului, reprezentată de general –maiorul Mihail Harabagiu, reprezentantul pompierilor voluntari Hans Kohler, dar şi primarii localităţilor Bobeica , raionul Hîncești şi Sărata Veche, Fălești.
IGSU a beneficiat de cinci autospeciale de intervenţie cu module diferite: pentru   pomparea apei, deblocare, lucrări la înălțime, transportarea persoanelor, dar şi un autovehicul de stat major. Alte două autospeciale de stingere a incendiilor au fost oferite autorităţilor publice locale din Sărata Veche, raionul Făleşti şi Bobeica, raionul Hînceşti, unde activează posturi voluntare de salvatori. Acţiunile întreprinse vor oferi posibilitatea de reducere a timpului de reacție în caz de situaţii excepţionale.
În discursul său, Hans Kohler a remarcat că este foarte bucuros să lucreze cu colegii din Moldova, iar aportul oferit pentru consolidarea bazei tehnico materiale este o contribuţie la securitatea oamenilor.
Şeful IGSU, general – maiorul Mihail Harabagiu, a subliniat importanţa colaborării cu pompierii voluntari din Austria, întrucât Republica Moldova merge cu paşi impunători în implementarea voluntariatului în ţară, benefic pentru siguranţa cetăţenilor.
Potrivit proiectului iniţiat de pompierii voluntari austrieci şi susţinut de autorităţile din ţara noastră, în Republica Moldova au ajuns, pe parcursul a şapte ani, 45 unităţi de tehnică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata