NordNews
Avem ce spune

Instagram este anchetat în Europa. Datele de contact ale minorilor au fost făcute publice

Rețeaua de socializare Instagram, deținută de Facebook, este ținta unei anchete în Europa, ce a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, potrivit presei britanice, scrie radiochișinău.md. 

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon și adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din rețea, au informat BBC și Sunday Telegraph, conform AFP.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele UE rețeaua de socializare Facebook, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

Contactați de AFP, nici Facebook, nici DPC nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

DPC va stabili dacă Facebook a instituit măsurile de protecție necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, mai ales minori, în contextul în care aceștia trebuie să aibă cel puțin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram.

Autoritatea de reglementare va verifica, de asemenea, dacă rețeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecția datelor (GDPR) în ceea ce privește configurarea profilurilor și a conturilor.

BBC a declarat luni că, în 2019, specialistul în date David Stier a concluzionat, după ce a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial, că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea ușor la un cont profesional.

Acest tip de cont impune utilizatorilor să-și facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toți utilizatorii rețelei de socializare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"