Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit donatorilor: „Sincere aprecieri pentru acest gest de solidarizare cu cetățenii Republicii Moldova, într-o perioadă complicată când toate țările se luptă cu pandemia COVID-19. Acest suport sub formă de dezinfectanți, oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova, este adresat beneficiarilor și angajaților Centrelor de plasament de lungă durată,  pentru care măsurile de prevenție sunt extrem de necesare. Mulțumesc Austriei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul acordat”.

Ministerul Sănătății precizează că circa 1000 de litri de dezinfectanți vor fi repartizați  în șapte centre de plasament temporar pentru adulți și copii cu dizabilități din gestiunea Agenției Naționale de Asistență Socială, din localitățile Bădiceni, Brânzeni,  Cocieri, raionul Orhei și municipiile Chișinău, și Bălți. Totodată, în cea de-a doua tranșă a ajutorului umanitar, instituțiile sociale vor primi măști, mănuși și halate de protecție.

Ajutorul umanitar face parte din eforturile comune de răspuns la pandemia COVID-19 și va contribui semnificativ la asigurarea protecției atât a beneficiarilor instituțiilor, cât și a personalului angajat.