NordNews
Avem ce spune

Instituțiile medicale vor fi asigurate de URGENȚĂ cu medicamente anti-scabie și anti-pediculoză

Toate instituțiile medicale din țară vor fi asigurate de urgență cu medicamente anti-scabie și anti-pediculoză. Totodată, populația trebuie să fie informată că pot găsi oricând aceste medicații la sediul centrului sau oficiului de sănătate, la medic sau asistentă medicală. Un ordin în acest sens a fost emis de Ministerul Sănătății și Compania Națională de Asigurări în Medicină, scrie tv8.md.
În același timp, în taberele de odihnă, în instituții medicale, de învățământ, personalul medical urmează să organizeze examene medicale active pentru depistarea acestor maladii.
„Pe ușa instituției medicale, a primăriei, a magazinului, a poștei să se aplice postere sau anunțuri în care să fie scris cu litere de-o șchioapă „Nu utilizați substanțe chimice în tratamentul oamenilor, în special al copiilor. Acestea ucid!”, a scris ministra sănătății, Ala Nemerenco, pe o rețea de socializare. Acțiunea de informare va avea loc cu suportul UNICEF.

De asemenea, ministra spune că s-a adresat la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu rugămintea ca la distribuirea medicamentelor pentru animale în farmaciile veterinare clientului să i se explice clar despre pericolul acelor medicamente pentru uz uman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata