NordNews
Avem ce spune

Întâlnirea dintre Zelenski și Putin ar putea avea loc în zilele următoare

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky și președintele rus Vladimir Putin se pot întâlni la Istanbul în zilele următoare. Declarația a fost făcută de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, notează Zdg. 

Potrivit lui Erdogan, acordurile încheiate între părțile rusă și ucraineană au la bază o întâlnire la nivelul președinților celor două state.

„Dacă putem să ținem această întâlnire la Istanbul și să îndreptăm procesele negative într-o direcție pozitivă, vom fi foarte fericiți”, a spus liderul turc.

Erdogan a menționat că joi a avut o discuție cu președintele ucrainean Zelensky, iar vineri, 1 aprilie, urmează să discute cu Putin.

„Ne-am anunțat disponibilitatea de a organiza o astfel de întâlnire, mai ales în contextul demersurilor în Crimeea și Donbass. Zelensky are o opinie pozitivă. Putin a vorbit și el pozitiv mai devreme. Pe baza rezultatelor conversației de astăzi, se va stabili data întâlnirii”, a spus Erdogan.

Pe 31 martie, Erdogan a anunțat o întrevedere iminentă între Zelensky și Putin, dar nu a indicat locul unei astfel de întâlniri.

O rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia a avut loc marți, 29 martie, la Istanbul, Turcia. Ucraina a propus semnarea unui acord privind garanțiile internaționale de securitate, iar reprezentanții părții ruse au declarat că Federația rusă își va prezenta răspunsurile sale după ce va analiza propunerile Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"