NordNews
Avem ce spune

Întâlnirile Maiei Sandu cu înalții oficiali de la Paris continuă. A avut o întrevedere cu președintele Senatului Gérard Larcher

Maia Sandu anunță că în cadrul vizitei sale la Paris a avut o întrevedere cu președintele Senatului Republicii Franceze, Gérard Larcher, și cu membrii Grupului de prietenie Franța – Republica Moldova din Senat. Vocația europeană a Republicii Moldova, extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-franceze la diverse niveluri, dinamizarea cooperării economice – sunt câteva dintre subiectele pe care președintele nostru le-a abordat cu oficialii francezi, scrie deschide.md

„M-am bucurat să le vorbesc senatorilor francezi despre viziunea mea asupra viitorului Republicii Moldova, care cu siguranță trebuie să fie unul european. De asemenea, am reiterat determinarea țării noastre de a fi un partener credibil în plan extern, de a valorifica la maximum oportunitățile pe care ni le oferă Parteneriatul Estic și de a consolida relațiile de prietenie moldo-franceze”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.
Acesta a mai afirmat că „partenerii francezi au fost interesați de evoluțiile politice curente din Republica Moldova, dar și de contextul regional”.
Totodată, ei ne-au asigurat că putem miza pe sprijinul Republicii Franceze pentru realizarea reformelor democratice și economice, pentru respectarea drepturilor omului și combaterea corupției, precum și pentru fortificarea sectoarelor-cheie – justiția, sănătatea și educația”, a mai spus Sandu.

Amintim că în aceste zile Maia Sandu întreprinde o vizită în Franța. Ieri aceasta a avut o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron, dar și cu alți oficiali de la Paris.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata