NordNews
Avem ce spune

Interdicţia de a exporta măști medicale, extinsă până la 31 august

Guvernul de la Chişinău a extins, până la 31 august inclusiv, exportul de măști medicale, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, având în vedere asigurarea în continuare a necesităţilor interne în contextul pandemiei, producătorii moldoveni nu pot exporta măști de protecţie. Iniţial a fost interzis şi exportul de mănuşi medicale şi produse dezinfectante, însă conform deciziei din 24 iunie a Guvernului, interdicţia a rămas doar în cazul măştilor medicale.
Decizia a fost luată în legătură cu continuarea răspândirii infecției de coronavirus la nivel internațional și, în special, în legătură cu confirmarea cazurilor pe teritoriul Republicii Moldova.
Potrivit Cabinetului de miniştri, „scopul acestei interdicţii constă în ocrotirea vieții și sănătății oamenilor, evitarea răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurarea cererii oamenilor cu măști medicale”.
Pe 11 martie, Guvernul de la Chişinău a interzis exportul de măști medicale și dezinfectante, până la 15 aprilie, după care încă până la 15 mai, după care până la 15 iunie, ulterior până la 30 iunie, iar ultima interdicţie a fost până la 31 iulie. În decizia anterioară, Executivul şi-a rezervat dreptul ca „în funcție de evoluția situației, să decidă reducerea sau extinderea acestei interdicții”. Acest drept rămâne în vigoare şi în continuare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"