NordNews
Avem ce spune

Interlopul Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, a fost extrădat astăzi din Ucraina autorităților moldovene

Interlopul Gheorghe Nazaruc, alias Jora, tot el Gheorghe Chelmescu și, după numele de rus, Gheorghi Orlov, își va petrece sărbătorile de iarnă în Republica Moldova. Ce-i drept, în izolator. Acesta a fost extrădat astăzi din Ucraina autorităților moldovene. Operațiunea a fost urmărită de la distanță, la Vama Tudora, de o echipă Jurnal TV.

Rând pe rând, mai multe mașini ale poliției moldovenești au intrat în postul vamal în dimineața acestei zile. Sursele noastre susțin că Nazaruc, cunoscut ca fiind „mâna dreaptă” a capului lumii criminale Grigore Caramalac, a fost transmis autorităților moldovene în jurul prânzului.

Nazaruc a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. Cu aproximativ două luni în urmă, el a fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma alegerilor prezidențiale a venit, cu avionul, în Republica Moldova.

Deocamdată nu se știe cu exactitate cum a plecat acesta din Moldova, dar sursele Jurnal TV susțin că, cel mai probabil, a ieșit prin frontiera verde moldo-ucraineană sau prin corupție. Cu câteva zile în urmă, ministrul de Interne, Pavel Voicu, declara, în cadrul unei conferințe de presă, că MAI nu știa în noiembrie, când interlopul a intrat în Moldova, că acesta are trei identități: Nazariuc, Chelmescu (după numele tatălui) și Gheorghi Orlov – numele de cetățean rus. Serviciul de presă al MAI ne-a comunicat că va reveni, în scurt timp, cu un comunicat în legătură cu acest subiect.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata