NordNews
Avem ce spune

INTERVIU // Ion Popovici: „Bălțiul are pentru prima dată un spital modern, cu toate specialitățile integrate”

La 7 ani de la înființarea Spitalului Polivalent Novamed din municipiul Chișinău, la Bălți își deschide larg ușile Novamed Nord – un spital nou, modern, unic atât ca și concept, cât și după spectrul de servicii medicale oferite.

Este cel mai dotat spital tehnic din nordul țării, așa cum ține să menționeze și directorul general al acestuia, medicul cardiolog-intervenționist, Ion Popovici.

Reporter: Dnul Popovici, care a fost ideea ce a stat la baza construirii celui mai mare spital polivalent privat pentru locuitorii de la Nordul Republicii Moldova?

Ion Popovici: Acum 7 ani am construit la Chișinău un spital multidisciplinar, care s-a dovedit a fi un succes remarcat de pacienți, de domeniul medical atât local, cât și cel internațional, dar și de fiecare om care cel puțin odată-n viață a fost tratat cu grijă de echipa noastră.

Astfel, mi-am propus ca fiecare cetățean să poată beneficia de diagnostice precise, de tratamente oferite cu multă grijă, de intervenții chirurgicale, minim-invazive, datorită cărora pacientul să se poată bucura de o recuperare de calitate și de o încadrare în societate mult mai rapidă.

Cred cu desăvârșire că a investi în sănătate înseamnă a investi în oameni.

Angajamentul pentru grija față de pacienți și pentru calitatea actului medical, ne vor ghida planurile de dezvoltare și în continuare.

Avem resurse si expertiză suficientă pentru a dezvolta și a asigura pacienților servicii medicale la cele mai înalte standarde, promovând, în același timp, scopul asumat de Novamed Nord, cel de a îmbunătăți și sustine sănătatea și bunăstarea.

Reporter: Trebuie să recunoaștem că Novamed Nord impresionează.

Un proiect pe cât de grandios, pe atât de curajos. Care au fost provocările pe care le-ați întâmpinat  și cum ați reușit să le faceți față?

E adevărat, impresionează. Ei bine, provocările sunt inevitabile, dar, datorită lor, suntem mereu puși spre a identifica noi soluții mult mai optime, pentru a le face față.

Spitalul propriu-zis a fost construit într-un an și patru luni, un termen restrâns, dar am reușit, inclusiv datorită experienței cu Novamed Chișinău.

Din provocări, aș evidenția dotările ultramoderne ale spitalului, dar și echipa, care vine să asigure un act medical de înalt nivel cu aplicarea  tehnologiilor contemporane în tratamentul patologiei cardiovasculare și nu doar.

Reporter:  Dnul Popovici, cetățenii își doresc să beneficieze de servicii medicale de calitate, care să le ofere în același timp, o siguranță. Aici, trebuie să vă întreb, cu ce vine să uimească Novamed Nord?

Cu o suprafață de peste 6000 metri pătrați, cu 80 de paturi în saloane spaţioase și confortabile, cu baie proprie, aer condiţionat, TV și Internet.

Spitalul Polivalent Novamed Nord este dotat cu tehnologie de ultimă generație, cu un sistem de ventilare și condiționare medicală specială, cu autonomie electrică, cu cele mai performante sisteme vitale, cu cel mai complex centru imagistic, cu utilaje și mobilier ultramodern.

De asemenea, pentru că vom starta cu proiecte importante în domeniul cardiologiei-intervenționale, Novamed Nord este acreditat în tratamentul modern pentru patologiile cardiovasculare, cum ar fi tratamentul intervențional în infarctul miocardic acut.

Ne mândrim cu cea mai mare echipă de medici cardiologi-intervenționiști, care au expertiza gestionării stărilor de urgență și au la activ peste 15 000 de intervenții realizate cu succes.

Reporter: Dnul Popovici, ce puteți spune despre siguranța pacientului, pentru că noi încă resimțim efectele anilor pandemici. Care sunt măsurile adoptate pentru creșterea siguranței pacienților?

Siguranța pacienților rămâne a fi prioritatea numărul unu, mai ales atunci când vorbim de situații de urgență.

Novamed Nord dispune de tot necesarul pentru asigurarea acesteia, începând de la faptul că deține autonomii totale – de la cea energetică până la stație proprie de gaze medicale.

Dispunem de un sistem performant de aer steril pentru sălile de chirurgie și terapie intensivă, datorită căruia sunt reduse infecțiile spitalicești.

Totodată, terapia intensivă este dotată cu 6 paturi cu monitorizare continuă, sisteme ultramoderne de menținere a vitalității, dar și nu în ultimul rând, echipa medicală competentă.

Reporter: De asemenea, locuitorii de aici, de la Nord, sunt curioși să afle ce tehnologii vor fi implementate în cadrul Spitalului Polivalent Novamed Nord?

După cum am mentionat mai devreme, vom începe activitatea cu domeniul, în care avem cea mai mare experiență. Este vorba despre cardiologie, inclusiv cea intervențională.

În acest sens venim cu o echipă antrenată pentru salvarea pacienților cu infarct miocardic acut. Datorită restabilirii promte a circulației sangvine și revascularizarea cu ajutorul cardiologiei intervenționale în arterele ce au provocat infarctul, chiar din primele ore, poate fi salvată viața și asigurată recuperarea rapidă și completă a pacientului.

Departamentul imagistic care are în componența sa utilaje moderne precum sunt radiografia digitală, rezonanța magnetică nucleară, tomografia computerizată, mașini de ultrasonografie etc, vor permite diagnosticarea și tratamentul cel mai eficient al pacienților noștri.

Accentul principal va fi pus pe tehnologiile minim-invazive, scopul general  al acestora fiind spitalizarea cât mai scurtă, recuperarea rapidă, confortul maximal pre- și post intervențional.

Reporter: Sigur că dotările tehnice sunt mai mult decât importante în era tehnologiilor, dar ce puteți spune despre echipa medicală?

Echipa medicală este una despre care pot spune că pot fi liniștit pentru viitorii pacienți a spitalului. Profesionistă, dedicată, cu formări internaționale, cu calități umane deosebite, cu o experiență ce oferă încredere și siguranță.

Cel mai important, echipa medicală va fi una multidisciplinară, din care vor face parte medici de profil divers cum ar fi: medici generaliști, cardiologi, neurologi, imagiști și multe alte specialități.

Vom avea colaboratori atât locali, cât și din capitală. Astfel, oamenii buni cu o dragoste aparte pentru domeniul medical vor putea deveni parte din echipa de bază. Ca să vă alin curiozitatea, avem acorduri încheiate inclusiv cu doctori din afara țării.

Reporter: Dnul Popovici, sunt bucuros că aici, în capitala nordului, vom putea beneficia de servicii medicale de încredere și sper că, fiecare cetățean de azi înainte se va simți în siguranță. Pentru final, dacă doriți să transmiteți un mesaj comunității portalului www.nordnews.md.

Mi-aș dori să le spun comunității www.nordnews.md că Spitalul Polivalent Novamed Nord va fi alături absolut de fiecare om. Vom munci cu dedicație și vom asigura un alt nivel de suport medical, unul care poate fi ușor pus alături de cel internațional.

Din 15 ianuarie cel mai dotat tehnic, cel mai mare, cel mai complex în servicii medicale spital, Novamed Nord, va trata cu grijă cetățenii Republicii Moldova, și la Bălți.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"