NordNews
Avem ce spune

INTERZIS pășunatului de porci în apropiere de frontieră

 
 Va fi înăsprit controlul pe linia de frontieră moldo-ucraineană,  iar pășunatul sau abandonul porcinelor pe o distanță mai mică de 500 metri de frontieră va fi interzis. Poliția de frontieră își  intensifică activitatea în zona de responsabilitate pentru a preveni riscului răspândirii virusului pestei porcine.
Măsurile inițiate în această zonă au drept scop neadmiterea introducerii în țară a porcilor domestici și mistreți, cărnii, preparatelor din carne, dar și produselor provenite de la animalele receptive la virusul pestei porcine africane.
În cazul depistării mistreților ce înaintează spre frontieră din direcția statului vecin, se vor întreprinde măsurile necesare spre neadmiterea trecerii frontierei de stat.
Echipele mobile ale IGPF vor crea filtre suplimentare de verificare a persoanelor și mijloacelor de transport de-a lungul liniei de frontieră moldo-ucraineană, în special pe direcțiile vulnerabile cu risc înalt de introducere ilicită a porcinilor sau a cărnurilor.
Reprezentanții Poliției de Frontieră vor acorda suport autorităților publice locale, polițiștilor de sector, angajaților ANSA, vameșilor, etc, în asigurarea și menținerea ordinii de drept la filtrele de dezinfectare create, dar și informarea în regim de urgență despre cazurile de depistare în zona de frontieră a porcilor sau mistreților decedați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"